Rijbewijskeuringen – Praktijk de Cleijenburgh – Wolvega
Header afbeelding
Hoofdstraat West 10 8471hv Wolvega Tel:0561-612525

Rijbewijskeuringen

In Wolvega, bij de praktijken De Cleijenburgh en van der Sande, worden rijbewijskeuringen uitgevoerd. Naast de huisartsen zijn er ook andere aanbieders die mogelijk ook goedkoper zijn.

Voorbeelden zijn:

https://www.regelzorg.nl/

http://www.rijbewijskeuringen.com/

Alleen A, B en/of E kan bij de huisarts gekeurd worden. De keuring voor een grootrijbewijs (C, D) moet worden verricht door een arbo-dienst.

Voor een afspraak kunt u contact opnemen met één van deze praktijken. Een rijbewijskeuring wordt binnen Langs de Linde niet uitgevoerd door u eigen huisarts. U moet hier dus een andere huisarts voor benaderen.

Na de keuring wordt u eigen huisarts wel op de hoogte gesteld van de uitslag.

Een rijbewijskeuring omvat:
De keuring begint met een anamnese om uw gezondheid in kaart te brengen: ziektes, medicatie, beperkingen en werking verschillende organen. Inschatting OPS (Oriëntatie en geheugen, Praktische vaardigheden & aandacht, Sociaal & persoonlijk functioneren), visus bepaling en gezichtsveldonderzoek volgens confrontatiemethode van Donner. Lichamelijk onderzoek met keurling gekleed in ondergoed. Speciale aandacht voor bewegingsapparaat, kracht in handen en voeten en evenwichtsproeven. Urine wordt onderzocht. De bevindingen worden met u besproken.

Graag meenemen naar de keuring:

  • Een bril, indien hier gebruikt van wordt gemaakt bij het rijden.
  • Rijbewijs.
  • Formulieren van het gemeentehuis/CBR incl de enveloppe. Graag de voorzijde van het formulier thuis al invullen + de vragen beantwoorden.
  • Bij medicijn gebruik, de medicijndoosjes of een medicatie overzicht.
  • Urine in een potje die hiervoor bestemd is.

Vanaf januari 2018 wordt er 50,- in rekening gebracht u kunt meteen na afloop betalen met de pin.

Bovenstaande keuring wordt uitgevoerd volgens de norm van de Landelijke Huisartsen Vereniging en Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.