Ouderenzorg – Praktijk de Cleijenburgh – Wolvega
Header afbeelding
Hoofdstraat West 10 8471hv Wolvega Tel:0561-612525

Ouderenzorg

Ouderenzorg binnen De Cleijenburgh

Wij vinden de gezondheid en de kwaliteit van leven van onze patiënten erg belangrijk. Dokter A. Stokroos, huisarts en Linda de Boer, praktijkondersteuner, leiden dit project en hebben hiertoe een opleiding gevolgd. Zij beoordelen jaarlijks alle mensen van 75 jaar en ouder op het risico van het ontstaan van problemen als gevolg van kwetsbaarheid. Dit doen zij in eerste instantie door het  dossier te bekijken op een aantal punten. Zonodig zal er daarna schriftelijk contact op worden genomen met de patiënt.

Wat is Ouderenzorg?

Gelukkig blijven veel ouderen over het algemeen gezond. Voor deze mensen is de zorg niet anders dan voor mensen uit andere leeftijdsgroepen. Er zijn ook ouderen die extra aandacht nodig hebben. Ze zijn kwetsbaar en hebben vaak meerdere aandoeningen en beperkingen. Soms is het moeilijk te achterhalen wat daar precies de oorzaak van is. Bekend is wel dat onderstaande oorzaken het dagelijks functioneren aardig in de weg kunnen staan.

Veel voorkomende oorzaken van achteruitgang zijn

– meerdere aandoeningen hebben die elkaar beïnvloeden
– een laag lichaamsgewicht
– een verminderde longfunctie
– weinig beweging
– geestelijke achteruitgang
– slecht zien
– slecht horen
– incontinentie
– depressieve klachten
– eenzaamheid
– het gevoel niet meer baas te zijn over het eigen leven.

We doen ons best om de oorzaken van de problemen te achterhalen en richten daar de behandeling op, waarbij de  wensen van de patiënt centraal staan. Als genezing niet meer mogelijk is, richten wij de behandeling op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven.

Samenwerking

In onze praktijk werken wij intensief samen met een netwerk van hulpverleners en organisaties binnen de Ouderenzorg. Denk bijvoorbeeld aan thuiszorgorganisaties, mantelzorgers, vrijwilligersorganisaties en maaltijdvoorzieningen. Maar denk ook aan plaatsen waar activiteiten en dagbesteding plaatsvinden. Wilt u zelf op zoek naar informatie, dan kunt u dit vinden op o.a. www.vraagwijzerweststellingwerf.nl.

Contact

Mogelijk neemt de praktijkondersteuner ouderenzorg, schriftelijk contact met u op om e.e.a. te inventariseren. Ook kunt u uiteraard contact met de assistente opnemen als u vragen of problemen heeft op het gebied van Ouderenzorg, telefoonnummer: 0561-612525. De praktijkondersteuner ouderenzorg is op de woensdag aanwezig op onze praktijk.